Početna Gradske teme Novosadske spasilačke ekipe demonstriraju akciju spasavanja u slučaju zemljotresa

Novosadske spasilačke ekipe demonstriraju akciju spasavanja u slučaju zemljotresa

Ekipe novosadske hitne pomoći, vatrogasne brigade, policije, gorske službe, Crvenog krsta i studenata Medicinskog fakulteta prirediće veliku pokaznu vežbu “SPAS” u petak, 17. maja na parkingu iza ustanove, a povodom Dana Medicinskog fakulteta.

Ekipe će prisutnima pokazati kako se reaguje u slučaju masovnih nesreća, sa velikim brojem povređenih/poginulih, a kada su u pitanju evakuacija i zbrinjavanje građana.

Kako za 021 kaže portparolka manifestacije Jovana Sladojević, ekipe će pokazati kako se reaguje u slučaju zemljotresa, a s ciljem da se unaprede medicinske veštine, komunikacija i saradnja među službama koje učestvuju u zbrinjavanju velikog broja povređenih u nezgodama i nesrećama.

“Ove ekipe rade kao jedan tim, sa jednim ciljem, a to je da se spasi ljudski život. Veliko je interesovanje studenata, što je nama jako drago, a sam Dan Medicinskog fakulteta biće obeležen svečanom akademijom za najbolje studente, naučnike i nastavnike, a biće organizovano i takmičenje u pružanju prve pomoći, sa nagradama”, navodi ona.

Pokazna vežba počinje u 13:30 i trajaće 45 minuta.

Izvor: 021
Foto: Pixabay