Početna Gradske teme Novosadski bendovi organizuju humanitarnu svirku za Egija

Novosadski bendovi organizuju humanitarnu svirku za Egija

Cover Egi

Naš drugar Dejan Egelja EGI je jako bolestan jer ima maligni melanom koji agresivno napreduje. Potrebna mu je novčana pomoć kako bi se lečio u inostranstvu. Zbog toga i organizujemo “Svirku za Egija”, sa četiri, autentična, autorska, novosadska benda kako bi svima pokazali da Novi Sad još uvek ima srce i da Sunday is shining.

Svirka je zakazana za nedelju, 12. jun kod Firchie Think Tank Studio (Novi Sad, Kineska četvrt). Ulaz je donacija, a početak je u 20 sati.

Za Egija će svirati Azil 5, Šinobusi, MinJah Crew i Tri kapljice. Bendovi su se naravno odrekli honorara, a vi budite face kao oni, pa dođite na originalan i žanrovski raznovrstan koncert i donirajte za lečenje Egija.

Inače, pomoć se može uplatiti i dinarski račun: 340-33329709-52, devizni račun: 340-7649326228, SVRHA: Pomoć rodbini ili preko PosTneT – Egelja Nebojša mobilni: 062 820 47 42. Takođe, kutije za priloge su u Oblomov Kafana Bife i Agencija Jelena – Gagarinova 4a. Hvala vam što pomažete!

AZIL 5

Članovi su Sava Nikić (vokal) Borko Basarić (bas) Vladimir Vojnović (klavijature) Nenad Kojić (bubnjevi) Dušan Kolarski (el. Gitara). Momci sviraju od roka i popa preko alternative do world music. U pohode su krenuli 2005. godine, a za sebe kažu:
Mi se nalazimo u jednom prostoru koji je okupiran, iako je isti neopipljiv. Mi vraćamo koordinate tom kutku, dajemo mu boje i moguću veličinu, ulazimo i izlazimo iz njega. Stvaramo ga, nekad ni neznajući kako će potom izgledati, niti ko će zajedno s nama slaviti njegovo postojanje, ali ga stvaramo.

ŠINOBUSI

Članovi su Milan Korać (glas, gitara), Nenad Patković (gitara, glas), Stefan Stefanović-Gile (usna harmonika), Predrag Dmitrović (bas gitara) i Đorđe Bubnjević (bubnjevi). Šinobusi voze od 2001. godine, a kreću se po šinama roka, bluza i pop muzike. Iza sebe imaju više od 500 nastupa po celom regionu ali i šire. Jezde poljima šireći poetiku, vozeći lagano kroz muzičke pejzaže postali su autentičan bend na ovim prostorima. Krajem 2013. godine objavili su četvrti album pod nazivom “Nebo od skaja”.

MINJAH CREW

Članovi su Đole (bubnjevi), Cika (bas gitara), Breca (gitara), Ostojah (gitara), Lija (klavijature), Rosh Panonsky (vokal) i Kashikah (vokal). Muzički izraz benda je dosta slobodan i širok jer bend “diše” sa svakom pesmom posebno. Funk, rock, jazzy, hip hop… Sve je tu. Krenulo je 2009. godine kao eksperimentisanje formama, da bi krajem 2010. godine bend pod imenom Minjah Crew ozbiljnije počeo da praši. Sa Bišketom su snimili pesmu “Para kamara” koja je brzo postala apsolutni hit. Živeo srednji sloj!

TRI KAPLJICE

Članovi su Aleksandra Vukošić (bass, vocal), Mina Stojanović (guitar, vokal) i Vesna Vojvodić (bubnjevi). Dugo je Novi Sad čekao, više od dve decenije da dobije ženski autorski bend. Kao osvežavajući pljusak su kanule ove devojke na novosadsku scenu, čija se postava dosta menjala, da bi kao trojka nastupali poslednjih godina. Nastale 2007. godine, a posle duže pauze, 2015. godine nastavlaju da se igraju rokenrolom, a sirova energija preko punk i hard core zadire i u ska i rege. Ne treba trošiti reči, treba ih čuti. Njihova poruka je Rock ’till we drop!

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo