Početna Gradske teme Novosadski frizer sakupio sredstva za nova invalidska kolica komšinici iz kvarta

Novosadski frizer sakupio sredstva za nova invalidska kolica komšinici iz kvarta

Novosadski frizer Andrija Nikitović Brica prikupio je 131.000 dinara za pomoć komšinici u kolicima, u humanitarnoj akciji koju je pokrenuo i u sredu realizovao sa timom svog salona “Berberaj” u Mite Ružića.

Svako šišanje u “Berberaju” bilo je namenjeno starijoj komšinici iz kvarta, koja se kreće uz pomoć kolica.

Nikitović se zahvaljuje svima koji su doprineli ovoj akciji i učinili njegovu misiju uspešnom. “Upravo smo se vratili iz Bačkog Petrovog Sela i kupili elektromotorna kolica koja su po mišljenju stručnjaka mnogo bolje rešenje. Platili smo ih 118.000 dinara, a razliku od 13.080 dinara uplatili smo mladom borcu Radivoju Šijaku i nadamo se da smo malo ubrzali proces rehabilitacije”, naveo je Nikitović, koji je celokupan pazar u sredu donirao kao pomoć.

Podsetimo, ovaj Novosađanin je od 2008. godine do danas uspešno je sproveo na desetine akcija, a pamtimo 2008. godinu kada je Andrija Nikitović inicirao akciju za pomoć malom Petru Jevtiću. Tada četvorogodišnjem Petru bila je potrebna rehabilitacija nakon pada sa visine, a samo u Bricinom salonu “Čarolija” prikupljeno je više od 200.000 dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay