Početna Gradske teme Novosadski frizer sakupio sredstva za nova invalidska kolica komšinici iz kvarta

Novosadski frizer sakupio sredstva za nova invalidska kolica komšinici iz kvarta

0

Novosadski frizer Andrija Nikitović Brica prikupio je 131.000 dinara za pomoć komšinici u kolicima, u humanitarnoj akciji koju je pokrenuo i u sredu realizovao sa timom svog salona “Berberaj” u Mite Ružića.

Svako šišanje u “Berberaju” bilo je namenjeno starijoj komšinici iz kvarta, koja se kreće uz pomoć kolica.

Nikitović se zahvaljuje svima koji su doprineli ovoj akciji i učinili njegovu misiju uspešnom. “Upravo smo se vratili iz Bačkog Petrovog Sela i kupili elektromotorna kolica koja su po mišljenju stručnjaka mnogo bolje rešenje. Platili smo ih 118.000 dinara, a razliku od 13.080 dinara uplatili smo mladom borcu Radivoju Šijaku i nadamo se da smo malo ubrzali proces rehabilitacije”, naveo je Nikitović, koji je celokupan pazar u sredu donirao kao pomoć.

Podsetimo, ovaj Novosađanin je od 2008. godine do danas uspešno je sproveo na desetine akcija, a pamtimo 2008. godinu kada je Andrija Nikitović inicirao akciju za pomoć malom Petru Jevtiću. Tada četvorogodišnjem Petru bila je potrebna rehabilitacija nakon pada sa visine, a samo u Bricinom salonu “Čarolija” prikupljeno je više od 200.000 dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay