Početna Gradske teme “Novosadski off road” počinje danas: Za ljubitelje četvorotočkaša dvodnevna manifestacija u prirodi

“Novosadski off road” počinje danas: Za ljubitelje četvorotočkaša dvodnevna manifestacija u prirodi

0

Uz podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, u petak, 08. jula, održaće se dvodnevna turistička manifestacija “Novosadski off road”.

Manifestacija se održava sa ciljem da se na jednom mestu okupe ljubitelji prirode a potom terenskim četvoročkašima krene na rutu “Novosadski off road” i na taj način sugrađanima i turistima predstave savremeni, kreativni i inovativni modeli turističke ponude našeg grada.

Manifestacija će doprineti popularizaciji turističkih potencijala Novog Sada i Fruške gore, sa akcentom na turističke, i kulturološko-privredne potencijale uz aktivan boravak u prirodi vožnjom off-road vozilima i pešačenjem, uz adrenalinsko-edukativne sadržaje.

Organizatori se zalažu za podizanje svesti dobrobiti aktivnog boravka u prirodi po psihu i zdravlje čoveka, podizanje ekološke svesti kod ljudi i značaja očuvanja prirodnih resursa i prirode uopšte, promocijom nacionalnih parkova Fruška gora, Tara i Kopaonik, obilascima nacionalnih parkova, njihovih prirodnih lepota i sadržaja, boravak u autentičnim etno selima na njihovoj teritoriji, promovisanje specifičnosti lokalnih proizvoda (hrane, pića, turističkih sadržaja), obilazak kulturno-istoriskih spomenika i prezentacija potencijala ovih predela stranim gostima putem interneta, izleta, predavanja…

Manifestacija počinje skupom na platou restorana Cubo, Strumička 16, Novi Sad, 8. jula u 13 časova, nakon čega se kreće u vožnju po utvrđenoj ruti. Dnevna ruta “Novosadski off road” završava se na “Petlovom salašu”, ulica Podunavska 2 u Novom Sadu.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay