Početna Gradske teme Novosadski policajci položili zakletvu

Novosadski policajci položili zakletvu

policija_polaganje_zakletve1

Novosadski policajci, njih 331, danas je položilo zakletvu u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Zakletvu je ove godine položilo dvostruko više od ukupnog broja policijskih službenika koji su polagali zakletvu u prethodne četiri godine.

policija_polaganje_zakletve4

“Drago mi je da smo posle nepunih godinu dana od kada smo promovisali ovu klasu na Trgu slobode u Novom Sadu, dočekali da mladi policijski službenici u Novom Sadu polože zakletvu i postanu pravi policajci, odnosno da izađu iz statusa policijskog pripravnika. Ovo je ostvareno uz veliku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i direktora Policije Milorada Veljovića, koji su zajedno sa lokalnom samoupravom bili uporni u nameri da Novi Sad, posle mnogo godina, dobije ovoliko policajaca. Sada su kapaciteti Policijske uprave u Novom Sadu popunjeni, tako da se nadam da će Policijska uprava sa ovom brojnošću i svim raspoloživim resursima nastaviti uspešno da radi na poboljšanju bezbednosne situacije u gradu”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da ga posebno raduje činjenica da će Novi Sad dobiti podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova da policijska stanica na Novom naselju vrlo brzo proradi u punom kapacitetu i da je Grad spreman da pomogne u opremanju.

Povod ovog skupa bili su Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije, a policijski službenici su prilikom prijema u službu položili svečanu zakletvu, prihvatili i potpisali izjavu o dužnostima i pravima policijskih službenika.

policija_polaganje_zakletve3

Autor i foto: 021.rs