Početna Gradske teme Novosadski studio “Salt & Water” ovenčan važnim priznanjem za preduzetničko stvaralaštvo

Novosadski studio “Salt & Water” ovenčan važnim priznanjem za preduzetničko stvaralaštvo

0

Salt and water tim

Studio “Salt & Water” iz Novog Sada koji predvodi arhitekta Svetlana Mojić našao se na listi dobitnika velikog priznanja za razvoj preduzetništva u regionu.

Studio je specijalizovan za arhitekturu i dizajn, i nosilac je nekoliko internacionalnih nagrada. Među njihovim najuspešnijim projektima ističe se dizajn enterijera privatnog “Boing 787” aviona, kao i projekat “Plutajući hotel” zahvaljujući kojem su uspeli da privuku pažnju velikih svetskih medija.

Iz studija ističu da je jedna od njihovih glavnih misija spajanje iskustava iz različitih oblasti u jednu neodvojivu celinu i da se u svojim projektima uvek trude da pruže inovativne ideje u sferi arhitekture i dizajna. Za skoro pet godina koliko postoji firma “Salt & Water”, ovakav pristup se pokazao više nego uspešnim i Svetlana i njen tim tvrde da su izuzetno ponosni na sva priznanja koja su do sada dobili.

Svetlana Mojić

Rad Svetlane Mojić i studija “Salt & Water” proteklog je vikenda ovenčanan “Priznanjem za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u Jugoistočnoj Evropi” za 2015. godinu i to u okviru međunarodne konferencije “Stvaratelji za stoljeća” u organizaciji Međunarodnog foruma “Perspektive”.

Na konferenciji u Dubrovniku učestvovali su preduzetnici iz više od 11 evropskih zemalja, a Svetlana Mojić našla se u društvu predstavnika mnogih drugih značajnih kompanija iz regiona.

Tim povodom, prof. dr Nikica Gabrić, predstavnik foruma, izjavio je:

Samit organizujemo prvenstveno kako bismo istakli važnost poduzetništva, te javnosti dali do znanja koliko su preduzetnici zaslužni za ukupan razvoj društva. Vodeći se time, smatramo kako im je neophodno pružiti što veću podršku. Stoga će i ove godine snažno biti promovisana takozvana dubrovačka Povelja za razvoj poduzetništva, koju su 2015. i usvojili učesnici ovog skupa.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Privatna arhiva