Početna Gradske teme Novosadski taksisti neće raditi od 19.30 do 5 časova ujutru

Novosadski taksisti neće raditi od 19.30 do 5 časova ujutru

0

U skladu sa novim preventivnim merama Vlade Srbije i uvođenjem policijskog časa, taksi udruženja u Novom Sadu ubuduće neće raditi od 19.30 do 5 časova ujutru.

Inače povećane su mere samozaštite i u vozilima. Pored pojačane higijene, putnicima nije dozvoljeno da sede na prednjem sedištu, odnosno do vozača.

Kako jedni sa drugima ne bi bili u direktnom kontaktu, putnik isključivo može sedeti na zadnjem sedištu u taksi vozilu. Pored te mere, vozačima je naloženo da posle svake stranke dezinfikuju vozilo ukoliko je to moguće, ističu u taksi udruženju.

“Mi smo još u četvrtak imali sastanak radne grupe u gradu gde smo tražili od grada i u petak preko taksi komore, preko te radne grupe, da nam se omogući da nabavimo da kupimo sredstva koja bi zaštitila taksiste. To su rukavice, maske i razna hemijska sredstva. Juče smo uspeli od grada da dobijemo 1.000 rukavica, nešto smo podelili u okviru udruženja, danas će drugi doći po to, očekujemo da stignu maske, što se tiče hemijskih sredstava, tu se snalazi ko kako može”, kaže Jovica Kličković, direktor udruženјa “Pan taksi” .

Smanjen je broj taksista u udruženjima, jer su neki od vozača taksi vozila oni koji imaju 65 i više godina, koji su sada u kućnoj izolaciji, a ne rade ni vozači koji imaju malu decu kod kuće iz mera predostrožnosti.

Poslednjih nekoliko dana uočavaju pad u broju poziva kao i usluga, tako da sada imaju dve trećine manje posla, potvrđuju u udruženju “Pan taksi”, a vodi se računa i o dispečerima.

“Što se tiče samih radio centara, pretpostavljam da će oni biti zatvoreni, mi smo još u četvrtak krenuli sa dodatnom higijenom u radio centrima, zabranili smo ulazak svima da bi zaštitili pre svega i naše zaposlene”, ističe Kličković.

U skladu sa novim merama Vlade Srbije koje podrazumevaju uvođenje policijskog časa nijedno taksi udruženje u Novom Sadu ubuduće neće raditi od 19.30 do 5 časova ujutru.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay