Početna Gradske teme Novosadski vatrogasci dobijaju novu stanicu

Novosadski vatrogasci dobijaju novu stanicu

0

Nakon nekoliko neuspelih javnih nabavki, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije pokušaće da kroz pregovarački postupak nađe projektanta za regionalni centar za vanredne situacije.

Budući da su ponude pristigle na oba tendera svojevremeno ocenjene kao neprihvatljive, Uprava je pozvala učesnike da te nedostatke isprave, a za to će imati rok do 6. juna.

Prvobitni uslovi za učešće u javnoj nabavci, poput tehničke specifikacije i kriterijuma za dodelu ugovora, ostaju isti i u pregovaračkom postupku, koji će se odvijati u tri faze – otvaranje i stručni pregled ponude, a nakon toga su i pregovori 17. juna.

Procenjena vrednost tehničke dokumentacije regionalnog centra za vanredne situacije je deset miliona dinara, a grupa preduzeća, s nosiocem posla „Đorđe Bajilo arhitekti” iz Novog Sada na čelu, ponudila je da za 9.788.800 dinara u roku 180 kalendarskih dana završi projektovanje.

Izgradnjom novog komplksa, novosadski vatrogasci će nakon više od jednog veka konačno dobiti novu stanicu.

Vatrogasna stanica trenutno je u Ulici Jovana Subotića, u centru grada, što nije baš odgovarajuće lokacija, a imajući u vidu površinu grada, kao i broj stanovnika i intervencija, već odavno postoji potreba za regionalnim centrom, koji će, osim vatrogasne službe, obuhvatiti i službe spasavanja, zaštite od poplava i drugih elementarnih nepogoda, upravljanje rizicima i slično. Kompleks za vanredne situacije gradiće se na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice, i prostiraće se na 2,35 hektara.

Planirani objekat imaće dva sprata i prostiraće se na 6.890 kvadratnih metara.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay