Početna Gradske teme Novosadski vatrogasci dobili pet novih vozila Vatrogasno-spasilačkih jedinica

Novosadski vatrogasci dobili pet novih vozila Vatrogasno-spasilačkih jedinica

0

Novosadski vatrogasci dobili su pet od 93 vozila koja su u utorak uručena Vatrogasno-spasilačke jedinicama u Srbiji.

Među 93 vozila koja su raspoređena jedinicima širom Srbije nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima.

Inače, Vatrogasno-spasilački bataljon Novi Sad raspolaže sa 28 vozila, manjih i većih, među kojima je i 15 kamiona za gašenje vatre. Poslednja velika tura u kojoj je kupljeno pedesetak vozila bila je 2007. godine. Vatrogasni kamioni novosadskih vatrogasaca u proseku su stari više od 30 godina. Najmlađe vozilo za ceo Južnobački okrug kupljeno je 2017. godine, a u Vrbasu ima jedno vozilo koje je staro 50 godina i još se koristi.

Kako je prilikom primopredaje rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ove godine će Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina. Stefanović je najavio da do kraja ove godine treba da stigne još 17 vatrogasno-spasilačkih kamiona, a početkom naredne godine još devet novih kamiona.

Podsetimo da i dalje nije poznato koliko su sva ova vozila koštala poreske obveznike. Inače, već više od dve godine tajna je koliko je koštala nabavka 710 škoda za policiju, danas je ostalo nepoznato koliko košta 80 vozila parkiranih iza ministra.

Izvor: 021
Foto: Pixabay