Početna Gradske teme Novosadski vatrogasci dobili savremeno vozilo

Novosadski vatrogasci dobili savremeno vozilo

0

Vatrogasno – spasilačka jedinica iz Novog Sada juče je, povodom Dana vatrogasaca Srbije, na Trgu slobode organizovala taktičko – tehnički zbor, izloživši deo opreme, koja je sada bogatija za novo vozilo, koje je grad ustupio Upravi za vanredne situacije za potrebe novosadskih vatrogasaca.

Reč je o vozilu vrednom 33 miliona dinara, izrađenom prema posebnim zahtevima naručioca i bezbednosno – tehničkim zahtevima, a koje je snabdeveno vatrogasnom i drugom opremom. Vatrogasno spasilačko vozilo za gašenje vodom i penom (VSV 3500/200) po konstrukciji i opremlјenosti pripada grupi navalnih vatrogasnih vozila, za gradske uslove.

– Uvođenje u upotrebu ovako modernog vozila za urbane sredine koje ima opremu za reagovanje u vanrednim situacijama svih vrsta, podiže nivo bezbednosti ovog grada i regije. Ministarstvo nastavlјa kontinuirano da doprinosi stvaranju povolјnih materijalno-tehničkih uslova i unapređenju resursa, većinom kroz realizaciju kapitalnih projekata. Do ovog trenutka je širom Srbije uvedeno 45 vatrogasno – spasilačkih vozila ovog tipa, uz ostalu opremu, u poslednje dve godine zaposleno je 266 vatrogasaca – spasilaca, a do kraja 2019. godine zaposlićemo još njih 214 koji će, nakon obuke koja je u toku, biti deo sistema – naglasio je zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović.

Pred mnogobrojnim Novosađanima, novosadski vatrogasci – spasioci su pokazali vežbu spasavanja povređenih u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay