Početna Gradske teme Novosadski “Vodovod” započeo proizvodnju i distribuciju natrijum hipohlorita za dezinfekciju

Novosadski “Vodovod” započeo proizvodnju i distribuciju natrijum hipohlorita za dezinfekciju

U cilju sprovođenja dezinfekcione zaštite najvažnijih institucija u državi, JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad povećalo je proizvodnju dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorit u rastvoru od 1% i započelo njegovu distribuciju.

– Zahvaljujući vrednim ljudima iz JKP “Vodovod i kanalizacija” krenula je isporuka natrijum hipohlorita iz fabrike vode kod Štranda, pa ćemo uredno zadovoljiti potrebe za dezinfekcijom, ne samo na teritoriji Grada Novog Sada već i na državnom nivou. Hvala zaposlenima u JKP “Vodovod i kanalizacija”, mi ćemo nastaviti da pratimo situaciju i da vodimo računa o zdravlju građana Novog Sada i Srbije – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je juče posetio ovo preduzeće.

Preduzeće poseduje kapacitete da tokom pandemije korona virusa, osim za potrebe Novog Sada i njegove okoline, proizvede dovoljne količine ovog sredstva za dezinfekciju ostalih javnih prostora i ustanova u državi. U prvom redu će biti snabdevene bolnice i druge zdravstvene ustanove, kao i objekti od strateškog značaja.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay