Početna Gradske teme Novosadsko proleće od 20. do 24. marta na Spensu

Novosadsko proleće od 20. do 24. marta na Spensu

“Novosadsko proleće”, 28. po redu, održaće se od 20. do 24. marta na Spensu.

U pitanju je jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.

“Novosadsko proleće” će ove godine imati tri izložbene celine:

– izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu,
– izložbu meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane i
– izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata.

Manifestacija će biti posvećena uticaju i značaju boravka u prirodi na mentalno i fizičko zdravlje ljudi.

Tokom petodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina.

Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka.

Edukativni programi na ekološkoj manifestaciji “Novosadsko proleće” su osmišljeni za različite uzrasne kategorije – decu, srednjoškolce, stručnu javnost i zainteresovane građane.

Pored raznovrsnih radionica, predavanja i prezentacija tokom trajanja manifestacije se organizuju i Prolećne šetnje za organizovane grupe dece koja sa vodičima obilaze manifestaciju. Organizuju se i radionica “Cvet za komšiju i lepši Novi Sad”, radionica sadnje cveća za decu. Takođe, svako veče se organizuje i kulturno-zabavni program.

Izvor: 021.rs
Foto: Pokret gorana Novog Sada