Početna Gradske teme Novosadsko proleće od 20. do 24. marta na Spensu

Novosadsko proleće od 20. do 24. marta na Spensu

0

“Novosadsko proleće”, 28. po redu, održaće se od 20. do 24. marta na Spensu.

U pitanju je jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.

“Novosadsko proleće” će ove godine imati tri izložbene celine:

– izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu,
– izložbu meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane i
– izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata.

Manifestacija će biti posvećena uticaju i značaju boravka u prirodi na mentalno i fizičko zdravlje ljudi.

Tokom petodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina.

Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka.

Edukativni programi na ekološkoj manifestaciji “Novosadsko proleće” su osmišljeni za različite uzrasne kategorije – decu, srednjoškolce, stručnu javnost i zainteresovane građane.

Pored raznovrsnih radionica, predavanja i prezentacija tokom trajanja manifestacije se organizuju i Prolećne šetnje za organizovane grupe dece koja sa vodičima obilaze manifestaciju. Organizuju se i radionica “Cvet za komšiju i lepši Novi Sad”, radionica sadnje cveća za decu. Takođe, svako veče se organizuje i kulturno-zabavni program.

Izvor: 021.rs
Foto: Pokret gorana Novog Sada