Početna Gradske teme “Novosadsko proleće” uskoro će ulepšati Spens

“Novosadsko proleće” uskoro će ulepšati Spens

0

Manifestacija “Novosadsko proleće”, 28. po redu, biće održana na prvom spratu SPC “Vojvodina” od 20. do 24. marta.

Sve što je potrebno za prolećno uređenje bašte posetioci će, kao i svake godine, imati priliku da pronađu u okviru te tradicionalne izložbe, koja će biti otvorena svakog dana od osam do 20 časova, a u subotu do 17.

Osim toga, “Novosadsko proleće” čine i brojni stručni, obrazovni, kulturni i dečji sadržaji za posetioce svih uzrasta.

Svečano otvaranje biće upriličeno u utorak, 20. marta, u 11 časova, a nastupiće i Škola tambure “Sava Vukosavljev”.

Tada će zvanično biti otvorene i izložba cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložba meda i zdravstveno bezbedne hrane, kao i izložba starih i umetničkih zanata. Izložbe su prodajnog karaktera, a ulaz je besplatan.

U sredu, četvrtak i petak od 10 časova u Eko-kutku održavaće se ekološke i kreativne radionice “Zeleni žur” u kojima će učestvovati predškolci iz PU “Radosno detinjstvo”, iz vrtića “Maslačak”, “Guliver” i “Sunce”.

Nakon toga, od 11 časova na istom mestu održavaće se ekološke radionice “Potraga za prirodom” u kojima će učestvovati tri grupe učenika novosadskih osnovnih škola, njih više od 60 iz škola “Dušan Radović”, “Kosta Trifković” i “Petefi Šandor”.

U sredu i petak od 17 časova u Eko-kutku će se održavati ekološke radionice “U kakvom ste riziku?”, namenjene učenicima novosadskih srednjih škola, a vodiće ih studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu. Na radionicama će učestvovati učenici gimnazija “Laza Kostić” i “Jovan Jovanović Zmaj”.

Za mlađi uzrast osnovnih škola Grnčarska radnja “Minčić” realizovaće radionicu “Biću grnčar na jedan dan”. Za stariji uzrast osnovnih škola “NTCentar” pripremio je radionicu “Učenje je igra”.

“Novosadsko proleće” organizuje Pokret gorana Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Regionalnog centra za životnu sredinu i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay