Početna Gradske teme “Now we bike” gosti manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu”

“Now we bike” gosti manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu”

krosnje

Na manifestaciji “Pod krošnjama na Štrandu” juče je u saradnji sa Novosadskom biciklističkom inicijativom predstavljena biciklistička trojka koja putuje iz turskog grada Mugle ka Briselu.
Feridun Ekmekci, Emel Čalkam i Adnan Čangir su univerzitetski profesori koji svojim primerom inspirišu ljude da budu aktivni u životu. Jedan od ciljeva ovog putovanja je i poseta Evropskom Parlamentu i razgovor sa parlamentarcima o značaju biciklizma i o značaju stalne promocije aktivnog načina života kao i unapređenja biciklističke infrastrukture.
Na put su krenuli 24. jula sa namerom da 9. septembra stignu u Brisel. Ruta koju prelaze je dugačka 2.700 km i tokom putovanja prolaze kroz 12 zemalja koristeći Euro Velo biciklističke putanje.

krosnje1

Istog dana, na ovoj manifestaciji bila je i gošća Nadežda Gaće, glavna urednica Novog magazina. Opredeljenje nedeljnika Novi magazin je da bez senzacionalizma prenosi priče o ljudima i događajima, dajući podršku konstruktivnim razvojnim životnim pričama.
Ovaj medij je pokrenuo vrlo značajno medijsko umrežavanje u regionu. www.novimagazin.rs

Ove nedelje Pod krošnjama na Štrandu svi zainteresovani će imati priliku da uče slovački jezik i kulturu. Radionice za decu uzrasta 5-12 godina održavaju se svakog dana od ponedeljka do petka u terminu od 19-20 časova u Biblioteci na Štrandu.

krosnje3

U petak, 14. avgusta naš gost je Robert Čoban koji će voditi četvrtu radionicu medijske pismenosti u terminu od 19-20 časova.
Sa kvizom u subotu, 15. avgusta završava se ovogodišnji program manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu”.

Autor: NsHronika.rs