Početna Gradske teme NS: Domu zdravlja tri ultrazvučna aparata

NS: Domu zdravlja tri ultrazvučna aparata

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat obišli su Dom zdravlja “Novi Sad”, objekat na Limanu IV gde su počeli sa radom novi ultrazvučni aparati, za koje je Grad Novi Sad obezbedio oko 18 miliona dinara iz budžeta. Od ukupno tri nova ultrazvučna aparata, dva su nabavljena za Dom zdravlja na Limanu IV, dok će jedan aparat raditi u objektu “Zmaj Ognjena Vuka”.

– Grad Novi Sad je ove godine iz budžeta opredelio sredstva za nabavku tri ultrazvučna aparata za Dom zdravlja. Kupljeni su najsavremeniji ginekološki i kardiološki ultrazvučni aparati koji će raditi u objektu na Limanu IV, kao i ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku koji će biti na usluzi u objektu “Zmaj Ognjena Vuka”. Grad će zajedno sa Upravom za zdravstvo nastaviti da intezivno ulaže u bolje uslove za pružanje zdravstvene zaštite Novosađana i to je od prvorazrednog značaja za Novi Sad. Ove godine Dom zdravlja će dobiti i nove automobile za terenski rad zaposlenih kako bi pružili adekvatnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu građanima koji nisu u mogućnosti da dođu u Domove zdravlja. Takođe bih napomenuo da smo konkurisali u Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije za kompletnu rekonstrukciju Doma zdravlja na Limanu i Novom naselju. Nastavićemo da ulažemo u zdravstvo kako bi ljudi koji rade u Domu zdravlja imali odlične uslove i najkvalitetniju opremu, a sve u cilju najbolje i najefikasnije zdravstvene zaštite Novosađana, i svih oni koji koriste usluge Doma zdravlja “Novi Sad” – rekao je Vučević.

Horvat je istakao da buduća rekonstrukcija Domova zdravlja na Limanu i na Novom naselju podrazumeva radove usled kojih će veći deo tih objekata biti zatvoren u tom periodu.

– Upravo iz tih razloga se nameće direktna veza između izgradnje zgrade Hitne pomoći i preseljenja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na novu lokaciju, te nam je interes da ta zgrada bude što pre gotova. Radovi napreduju veoma dobro, izlivena je zadnja ploča, završavaju se garaže i sada kreće sređivanje. U toku je priprema javnih nabavki, obezbeđena su novčana sredstva zajedno sa AP Vojvodinom, i očekujemo uskoro raspisivanje javne nabavke za opremanje zgrade Hitne pomoći. Čim zgrada bude bila gotova, deo Doma zdravlja na Limanu se preseljava u Vršačku ulicu i nakon toga se stvaraju uslovi za početak radova na temeljnoj rekonstrukciji – istakao je Horvat.

Direktor Doma zdravlja Novi Sad dr Veselin Bojat rekao je da mu je izuzetno drago što se u godini kada Dom zdravlja “Novi Sad” slavi svoj jubilej, 50 godina postojanja, u njega sve češće ulaže.

– Zahvaljujući gradonačelniku Vučeviću, prof. dr Horvatu i kompletnoj Gradskoj upravi, ovom prilikom nabavljena su tri najsavremenija i najmodernija ultrazvučna aparata koja imaju visoku rezoluciju i vidljivost, kao i širi spektar dijagnostičkih mogućnosti. To je značajno za Grad jer se godišnje u objektima Doma zdravlja izvrši preko 70 hiljada ultrazvučnih pregleda, a od toga 25 hiljada odlazi na ginekološke preglede – kazao je Bojat.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here