Početna Gradske teme NS: Susret rezervnih starešina i Vojske

NS: Susret rezervnih starešina i Vojske

0

U Domu vojske u Novom Sadu održan je 20. susret rezervnih vojnih starešina i Vojske Srbije.

U pitanju je stručni skup sa ciljem da mlade starešine budu u toku sa najnovijim zbivanjima u vojsci.

– Rezervne jedinice u vojsci Srbije nemaju tako aktivnu ulogu kao nekad, ali cilj je da ih ponovo afirmišemo i vratimo im nekadašnju ulogu – rekao je general potpukovnik, Milosav Simović, koji je rezervistima održao predavanje o kopnenoj vojci.

– Moje kolege i ja smo danas ovde da iskažemo podršku organizaciji rezervnih vojnih starešina i želju da se ona podrži i na državnom nivou. Da bude, kao nekada, organizacija od državnog značaja za odbranu i bezbednost zemlje – rekao je Simović.

Novosadsko udruženje rezervnih vojnih starešina jedno je od najorganizovanijih i najaktivnijih u državi, sa oko 500 mladih oficira.

– Primarna je stvar da mlade rezervne vojne starešine, koji su tek završili vojne škole i obuke, dobiju kvalitetnu informaciju iz oblasti odbrane i bezbednosti – istakao je Boško Pilipović, predsednik Udruženja rezervnih vojnih starešina Novog Sada.

– Grad mora da se na pravi način postavi, jer je odbrana države sveta obaveza svakog građanina. Rezervni sastav i sama vojska jesu stub odbrane države – naglasio je Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada Novog Sada.

Nakon predavanja organizovan je kulturno-umetnički program i druženje uz tradicionalni vojnički pasulj.

Izvor: RTV
Foto: Vojska Srbije