Početna Gradske teme NSZ: U Novom Sadu 27.000 nezaposlenih

NSZ: U Novom Sadu 27.000 nezaposlenih

0

novi sad

Nezaposlenost je svakako veliki problem našeg društva i jedan je od glavnih razloga za odlazak mladih iz Srbije. Novi Sad deli sudbinu čitave države u tom smislu, ali u poslednje vreme postoji nekih naznaka da bi dolaskom najavljenih investitora situacija mogla da se poboljša.

Po evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, na terotiriji Grada Novog Sada na posao čeka blizu 27.000 ljudi. Najviše nezaposlenih lica je između 25 i 29 godina starosti, sa četvrtim stepenom srednje stručne spreme.

U pomenutu brojku spadaju i oni koji su zbog nejavljanja obrisani iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Za 2016. godinu Grad Novi Sad izdvojio je 105 miliona dinara za mere zapošljavanja, a Nacionalna služba za zapošljavanje, objavila je i niz javnih poziva.

Poseban prioritet zapošljavanja imaju osbe sa invaliditetom, lica koja su proglašena tehnološkim viškovima, osobe do 30 godina starosti, stariji od 50 godina, kao i korisnici socijalne pomoći.

Takođe, Nacionalna služba za zapošljavanje, ove godine u Novom Sadu planira i otvaranje tzv. Kluba za zapošljavanje. Taj projekat finansiraće Evropska unija, i kako tvrde u službi, ponudiće novi model zapošljavanja.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija