Početna Gradske teme NURDOR poziva donatore: Aukcija za izgradnju roditeljske kuće deci oboleloj od raka

NURDOR poziva donatore: Aukcija za izgradnju roditeljske kuće deci oboleloj od raka

Aukcija na kojoj će se naći rekviziti naših sportista i donatorsko veče za prikupljanje preostalog novca, neophodnog za izgradnju roditeljske kuće deci oboleloj od raka, održaće se u četvrtak, 5. decembra u svečanoj sali hotela “Šeraton”.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR poziva sve društveno odgovorne kompanije, institucije, ustanove, rotari klubove da se odazovu ovom pozivu i pomognu izgradnju temelja kuće u Beogradu, u kojoj će boraviti mališani oboleli od raka.

Donatorsko veče i aukcija održava se uz podršku glumaca iz “Državnog posla”, kik boksera Nenada Pagonisa, pevačice Saške Janković, vokalnog sastava “Muzika srca”, hotela Sheraton i MK Grupe.

“Roditeljske kuće, kojih u Srbiji ima pet, od posebne su važnosti za lečenje dece i pomoć njihovim roditeljima. NURDOR obezbeđuje ovu vrstu objekata u gradovima u kojima postoje terapijski centri za lečenje dece od raka, pa se tako po jedna roditeljska kuća nalazi u Nišu i Novom Sadu, dok u Beogradu postoje tri takve kuće”, kaže predsednica NURDOR-a Joland Korora.

Kako navodi, ova opcija najviše znači porodicama koje nemaju materijalnih mogućnosti da priušte adekvatan smeštaj i da pokriju sve troškove života u Beogradu dok traje lečenje.

“Zdravstveno stanje dece i narušen imunološki sistem ne dozvoljavaju svakodnevno putovanje iz udaljenih mesta u Beograd kako bi deca primala terapiju. Zato su i sada najviše opterećene roditeljske kuće u Beogradu, jer se tu leče deca iz cele Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. U njima je sada moguće smestiti trinaest porodica. Kuća za koju skupljamo novac obezbediće smeštaj za još 20 bolesne dece”, navodi ona.

Uz aukciju i bogat muzički program, za učesnike će biti organizovana i svečana večera.

Iznos kotizacija je 10.000 dinara. Prijave su moguće na mejl adresu novisad@nurdor.org.

Večera će početi u 19 časova.

Izvor: 021
Foto: NURDOR ilustracija