Početna Gradske teme Obavezan račun po završetku vožnje taksijem

Obavezan račun po završetku vožnje taksijem

Cena usluge korišćenja taksi prevoza ponekad prevazilazi propisane, obavezne cene, kažu u inspekciji povodom prijava koje dobijaju u vezi s visinom naplate taksi prevoza u vreme održavanja sajamskih i drugih manifestacija u Novom Sadu.

Iz Gradske uprave za inspekcijske poslove podsetili su na to da taksi tarifu utvrđuje Gradsko veće, i da je ista za sve novosadske prevoznike, te da putnik nije dužan da plati taksisti ukoliko mu on ne izda račun po završetku vožnje.

Osim toga, iz Gradske uprave su dodali i da je taksi vozač dužan da na početku vožnje uključi taksimetar i da za uslugu naplaćuje cenu u iznosu koji pokazuje taksimetar u trenutku završetka prevoza. Korisnik taksi usluge koji je dobio račun, a nije zadovoljan visinom naplaćenog iznosa, može se obratiti Odseku inspekcije za kontrolu drumskog saobraćaja i kontrolu obale i vodenog prostora, koja će sprovesti kontrolu i o ishodu obavestiti sugrađana koji se žalio. Najjednostavniji način za reklamaciju je pozivom dispečer-sistema Gradske uprave za inspekcijske poslove, na broj 4872-402 ili 4872-403.

Podsetimo, po važećem cenovniku, start taksi prevoza je 85 dinara, vožnja po pređenom kilometru 52 dinara u prvoj tarifi, 66 u drugoj i 98 u trećoj, dok je čekanje po satu 520 dinara. Prva tarifa važi od 6 do 22 časa na području Novog Sada, Veternika, Petrovaradina i Sremske Kamenice, druga tarifa počinje u 22 časa i traje do 6 ujutro, dok treća tarifa važi ceo dan u slučaju vožnje van tih područja i za vreme državnih praznika.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay