Početna Gradske teme Obeležavanje NATO agresije u Novom Sadu

Obeležavanje NATO agresije u Novom Sadu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, prisustvovao je juče u kasarni “Jugovićevo” u Novom Sadu, komemorativnom skupu jedinica iz garnizona Novi Sad, povodom obeležavanja Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju. Tom prilikom, u ime Pokrajinske vlade, potpredsednik Milićević je položio venac na spomen obeležje žrtvama bombardovanja iz 1999. godine.

– U Danu sećanja, ljudska i moralna obaveza svih nas, građana Republike Srbije, jeste da odamo počast i dužno poštovanje svim žrtvama NATO bombardovanja iz 1999. godine – kazao je Milićević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade naglasio je da je posebna obaveza onih koji se bave javnim poslom da čine sve da Srbija očuva mir i stabilnost, i da se ne dozvoli da ikada više nevine ljudske žrtve stradaju na ovaj način.

– Među tim žrtvama su svi oni koji su branili svoju zemlju, ali i nevine žrtve koje su poginule samo zato što su građani Republike Srbije – istakao je potpredsednik Đorđe Milićević.

Vence na spomen obeležje položili su i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Aleksandra Đanković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije, predstavnici garnizona Novi Sad, ORVS Grada Novog Sada, pokrajinskog i novosadskog SUBNOR-a, kao predstavnici udruženja ratnih veterana, vazduhoplovaca i vojnih penzionera.

Vučević: Pamtimo teške dane

– Novi Sad pamti teških 78 dana i seća se svih žrtava, sugrađana i sunarodnika – poručio je juče gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u kasarni Jugovićevo, na komemorativnom skupu povodom obeležavanja Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju.

– Sećamo se i svih pripadnika vojske i policije, sećamo se i žalimo za civilnim žrtvama, među kojima sedamdesetdevetoro dece koja su poginula u akciji koju je samo monstruozni um mogao da nazove “Milosrdni anđeo” – istakao je Vučević.

– Srbija se menja i čini sve da se takve stvari nikada ne ponove – rekao je on i poručio da se u Novom Sadu popravljaju stari i grade novi mostovi.

– Republika, pokrajina i grad grade novu zgradu javnog servisa, čije rušenje je bilo posledica kažnjavanja medija u Srbiji. Imamo novu snagu u Srbiji i neophodno je da je čuvamo, a to činimo sećajući se onih koji su nam to omogućili – zaključio je Vučević.

Izvor: RTV/FoNet
Foto: vojvodina.gov.rs