Početna Gradske teme Obeležavanje Svetskog dana joge u Novom Sadu

Obeležavanje Svetskog dana joge u Novom Sadu

0

Svetski dan joge biće obeležen u Novom Sadu u nedelju, 28. juna 2020. u 10:00h kod Sata na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ove godine proslavi će prisustvovati Njegova Ekselencija Gospodin Subrata Batačardži, (H. E. Mr. Subrata Bhattacharjee), Ambasador Indije, koji će se na početku, pre vežbanja, obratiti skupu.

Ambasada Indije u Beogradu već godinama organizuje proslavu Svetskog dana joge širom Srbije u koordinaciji sa lokalnim vlastima, joga centrima i domaćim ekspertima za jogu i svim ostalim relevantnim učesnicima. Program proslave Svetskog dana joge u Srbiji je u skladu sa Protokolom, koji su preporučili stručnjaci za jogu iz Indije. Vežbanje kod Sata će voditi Zoran Zrnić, joga instruktor iz Hipokrat joga studija, Novi Sad.

Ujedinjene nacije su rezolucijom koja je usvojena na 69. zasedanju Generalne skupštine 2014. godine proglasile, a Vlada Srbije je bila među 177 nacija koje su podržale rezoluciju Indije u UN da se 21. juni proglasi za Međunarodni dan joge. Svetski dan joge se u celom svetu, i kod nas u Novom Sadu, proslavlja od 2015. godine zajedničkim vežbanjem joge.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay