Početna Gradske teme Obeležen Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom

Obeležen Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom

0

Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom obeležen je danas u ŠOSO “Milan Petrović”.

Svake godine Udruženje za podršku osobama sa Daunovim sindromom obeležava ovaj dan priredbom i prezentacijom aktivnosti, a pojedincima i ustanovama koji su podržali rad Udruženja uručuju se zahvalnice.

Tokom cele godine organizuju se različite aktivnosti u prostorijama Udruženja kao što su kreativne radionice, časovi plesa, časovi fizičke aktivnosti, zatim predavanja sa ciljem unapređenja zdravlja, preventivni pregledi, radionice unapređenja životnih veština, gostovanja stručnjaka iz različitih oblasti, ali i žurke, proslave rođendana članova Udruženja i slično. Udruženje podstiče aktivnosti u zajednici, kao što su rekreacija na bazenu, posete kulturnim i sportskim dešavanjima, organizovanje izleta i višednevnog edukativnog kampa bez pratnje roditelja – rekla je predstavnica Udruženja Barbara Adam.

Ona je najavila da će u ponedeljak, 26. marta, u Futoškom parku, s početkom u 16 časova, biti održana trka “Trči sa mnom, a ne za mene” koju organizuje Klub studenata specijalne edukacije i rehabilitacije i pozvala sve da učestvuju u njoj.

Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom obeležava se od 2006. godine sa ciljem da informiše javnost o ovoj temi. Ove godine se obeležava pod sloganom “Moj doprinos zajednici”. Specifičnost ovog dana je to što se širom sveta građani pozivaju da oblačenjem različitih čarapa pruže podršku osobama sa Daunovim sindromom.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad