Početna Gradske teme Obeležena 61. godišnjica Medicinskog fakulteta: Nova zgrada u funkciji od sledeće godine

Obeležena 61. godišnjica Medicinskog fakulteta: Nova zgrada u funkciji od sledeće godine

0

Danas je svečanom akademijom obeležena 61. godina postojanja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, na kojem je predstavljena nova zgrada.

Pre godinu dana Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, u saradnji sa Medicinskim fakultetom, počelo je sa radom na novoj zgradi. Pokrajina Vojvodine izdvojila je 60 miliona dinara, a isti iznos izdvojio je i fakultet.

– Nova zgrada ima 2700 kvadratnih metara. Kada su prvi studenti upisivani 1960. godine, zgrada je projektovana za hiljadu studenata koji su uglavnom studirali medicinu. Vremenom, broj smerova se povećavao, a samim tim i broj studenata. Momentalno na našem fakultetu studira 5.000 studenata – rekla je dekanka Medicinskog fakulteta prof. dr Snežana Brkić.

Dr Brkić je naglasila da će nova zgrada biti u funkciji od sledeće godine, odnosno školske 2022.

Gradonačelnik Novog Sada istakao je da je prvi put na Medicinskom fakultetu za 9 godina i da je ovo dobar dan za ceo fakultet i akademsku zajednicu, koji će dati sigurniju budućnost i brigu o građanima.

– Veoma sam zahvalan i dekanici Brkić što me je danas pozvala. Mi kao Grad pomažemo oko infrastrukture, a na ovoj investiciji čestitam i Pokrajinskoj vladi i Medicinskom fakultetu. Ovaj fakultet je direktna veza sa domovima zdravlja, Kliničkim centrom, Institutom u Kamenici, a sutra i sa Kovid bolnicom – dodao je gradonačelnik.

Povelje od Medicinskog fakulteta su dobili predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, gradonačelnik Miloš Vučević, kao i predsednik Aleksandar Vučić, čiju je povelju preuzela Verica Lazić, izaslanica kabineta predsednika kabineta.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Wikipedia