Početna Gradske teme Obeležena godišnjica rada “Ekumenske humanitarne organizacije”

Obeležena godišnjica rada “Ekumenske humanitarne organizacije”

0

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić prisustvovala je obeležavanju tridesetogodišnjice rada i postojanja “Ekumenske humanitarne organizacije”.

Ona je tom prilikom istakla da je Grad Novi Sad ostvario dugotrajnu saradnju sa ovom organizacijom koja služi kao primer dobre prakse, kada je reč o saradnji između lokalne samouprave i civilnog sektora.

“Činjenica da ‘Ekumenska humanitarna organizacija’ postoji tri decenije i da je uspešno prošla kroz sve izazove, od devedesetih godina do danas, najbolјe govori o rezultatima njenog humanitarnog rada i delovanja. Među brojnim nevladinim organizacijama, svojim radom u oblasti socijalne zaštite izdvojilo se njih nekoliko, među kojima je jedna od najznačajnih upravo ‘Ekumenska humanitarna organizacija’ koja služi kao primer onoga što nevladina organizacija treba da bude. Grad je podržao mnoge projekte koje smo zajednički realizovali među kojima se istakao projekat ‘Svratište za decu ulice’, čiji smo opstanak pomogli i u najizazovnijim vremenima i preuzeli brigu o svratištu, koje je nastavilo sa radom u okviru Centra za socijalni rad pružajući sklonište, utehu i podršku brojnim mališanima kojima je pomoć potrebna”, rekla je Danijela Kostić.

Događaju su prisustvovali direktorica “Ekumenske humanitarne organizacije” Ana Brtka Valent, predsednik Skupštine “Ekumenske humanitarne organizacije” Andrija Marčok, kao i korisnici brojnih programa i klubova te organizacije. Tokom svečanosti je prikazan i film o radu ove humanitarne organizacije. Izveden je bogat kulturno umetnički program, a upriličena je i izložba dečjih radova i izložba “30 godina EHO”.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs