Početna Gradske teme Obeležena slava Grada Novog Sada

Obeležena slava Grada Novog Sada

0

Đurđic, slava Grada Novog Sada obeležena je sečenjem slavskog kolača i blagosiljanjem slavskog žita. Nakon ove ceremonije, besedu je održao Episkop mohački Isihije Rogić uz sasluženje novosadskog sveštenstva.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svim građanima Novog Sada gradsku slavu i poručio da Novi Sad ne čine samo građevine i komunalna infrastruktura.

– Naš grad je jedna velika porodica, zajednica ljudi koje prožimaju emocije, koji imaju drugačija uverenja, pripadaju različitim konfesijama, a neki su i atesti. Ali ovaj praznik nas objedinjuje u želji da se kao i Sveti Georgije u svojim borbama, koji nije poklekao i odustao od svoje vere ni u najtežem trenutku opasnom po život, časno i dostojanstveno borimo za bolje sutra – rekao je Vučević i dodao da su građani Novog Sada “poznati po međugeneracijskoj solidarnosti, empatiji”, a Novi Sad kao grad “koji razume i prihvata različite jezike, kulture i nacije”.

Direktor Arhiva grada Novog Sada, istoričar, Petar Đurđev, koji je novi kum slave Grada, rekao je da je zadovoljan što je Novi Sad oduvek bio i ostao grad velikog srca, koji ima bezuslovnu ljubav za sve građane bez obzira na versku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost

Izvor: Novisad.com
Foto: Novisad.rs