Početna Gradske teme Obeleženo 55 godina od osnivanja Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom...

Obeleženo 55 godina od osnivanja Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu

Zavod za zastitu studenata Novi Sad (1)

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovali su obeležavanju jubileja – 55 godina od osnivanja Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu. Tom prilikom obeležena je i slava Sveti Sava u prisustvu mnogobrojnih gostiju.

– Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata je ustanova od velike važnosti za Grad Novi Sad jer brine o zdravlju oko 77 hiljada mladih ljudi, intelektualaca koji su na Univerzitetu Novog Sada kao i na privatnim fakultetima grada. Oni su buduća elita ove zemlje i nama je iz tog razloga veoma važno da kao Grad ulažemo u njihovo zdravlje i da im pružimo maksimum u zdravstvenoj zaštiti. Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem je dosta investirao u ovu ustanovu, a neki od najvažnijih projekata su nadogradnja objekta, postavljanje defibrilatora, nabavka ginekološkog stola za studentkinje sa invaliditetom i drugo – rekao je prof. dr Zoltan Horvat i čestitao direktoru prof. dr Veselinu Dickovu i svim zaposlenima jubilej i slavu.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata prof. dr Veselin Dickov se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću, prof. dr Zoltanu Horvatu i Gradskoj upravi za zdravstvo koji su uspeli da prepoznaju zahteve i potrebe Zavoda, i kako je rekao u svakom trenutku pruže neophodnu podršku.

Naša ustanova studentima pruža usluge polikliničkog tipa, a ovde su im i izabrani lekari. Blizu 77 hiljada studenata sa Univerziteta u Novom Sadu i sa privatnih novosadskih fakulteta ovde dobijaju primarnu zdravstvenu zaštitu, ali napominjem da se i celokupna prevencija odvija u našem Zavodu – istakao je direktor prof. dr Veselin Dickov koji je tokom proslave uručio Zahvalnice članu Gradskog veća prof.dr Zoltanu Horvatu i načelnici Gradske uprave za zdravstvo dr Mili Uverić – Radović.

Zavod za zastitu studenata Novi Sad (2)

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je u ime gradonačelnika Miloša Vučevića Zahvalnicu od Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata i tom prilikom domaćinima čestitao jubilej i krsnu slavu.

Želim vam da još dugi niz godina i decenija radite ovako uspešno pružajući zdravstvene usluge za blizu 80.000 studenata, a sa sigurnošću mogu da kažem da će Grad Novi Sad nastaviti da vam pruža bezrezervnu podršku – naglasio je Aleksandar Petrović.

Studentska poliklinika u Novom Sadu je osnovana 1955. godine kao ogranak Studentske poliklinike Beogradskog Univerziteta, a kao samostalna radna organizacija pri Univerzitetu u Novom Sadu, Studentska poliklinika je osnovana rešenjem Univerziteta u Novom Sadu od 1961. godine. Danas, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novosadskog Univerziteta predstavlja zaokruženu celinu sa službama koje najvećim delom zadovoljavaju potrebe zdravstvene zaštite studenata.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad