Početna Gradske teme Obezbeđeno dodatnih 800 miliona dinara za putnu infrastrukturu u gradu

Obezbeđeno dodatnih 800 miliona dinara za putnu infrastrukturu u gradu

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisali su sporazum kojim će Pokrajina izdvojiti 800 miliona dinara za putnu infrastrukturu 20 ulica u Novom Sadu, među kojima će se naći neke od najvažnijih saobraćajnica.

„Zahvaljujući snažnijem budžetu Pokrajine Vojvodine i odluci Pokrajinske vlade, kao i podršci koju Igor Mirović daje Novom Sadu danas smo potpisali sporazum kojim će Pokrajina prebaciti Gradu Novom Sadu dodatnih 800 miliona dinara samo za putnu infrastrukturu. Budžet Grada Novog Sada za putnu privredu iznosi milijardu i 200 miliona dinara, a sada smo dobili gotovo 60 posto dodatnih sredstava, što će na bolje promeniti održavanje saobraćajnica, kolovoza, trotoara i ulica.“

Vučević je podsetio da se zajedno sa Pokrajinom radi i projekat rekonstrukcije i očuvanja najstarijeg dela grada Almaškog kraja i finansiranje pešačko-biciklističkog mosta na stubovima nekadašnjeg mosta Franc Jozef.

„Ovih 800 miliona dinara ćemo potrošiti ove godine. Zaista smo se trudili da obuhvatimo sve delove grada. Neke ulice smo odložili za sledeću godinu, pa smo tako Miše Dimitrijevića i Maksima Gorkog odložili za sledeću godinu, zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Radićemo i ulice koje su u industrijskog zoni, deo Veternika, Sremske Kamenice, velike bulevare, Telep i Detelinaru. Radićemo i Bulevar Jaše Tomića. Pokrajinska vlada je izdvojila i dodatnih 70 miliona dinara za atmosfersku kanalizaciju za institute u Kamenici“, istakao je Vučević.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, istakao je da će rekonstrukcija velikog broja ulica biti izvedena do kraja novembra.

„To će mnogo značiti za saobraćaj, bezbednost i bolji život svih nas koji u Novom Sadu živimo. Građani će verovatno do kraja novembra imati uređene brojne ulice, na spisku su Futoški put, Bulevar Mihajla Pupina i mnoge druge ulice. Ovo je zaista kontinuitet jedne veoma dobre saradnje.

Narednih dana nas očekuje raspisivanje javne nabavke za rekonstrukciju studia M i za izgradnju novog Muzeja 20 21 u Novom Sadu. Mi ćemo nastojati da obezbedimo sredstva i za izgradnju potpuno novog terena sa veštačkom travom na Đačkom igralištu jer smo pre 15 dana sanirali atletsku stazu.

Takođe, nastojaćemo da uredimo plato ispred Muzeja savremene umetnosti i pokušaćemo da investiramo u rekonstrukciju nekoliko školskih igrališta. Pre desetak dana smo pokrenuli inicijativu za izgradnju naučno-tehnološkog parka 2, u ovoj fazi, ta inicijativa se odnosi na izmenu urbanističkog plana koji je predviđen na mestu objekta koji koristi Mašinski fakultet u sklopu kampusa i očekujemo da ćemo za godinu dana početi sa tom izgradnjom.

Od marta sledeće godine očekuje nas rekonstrukcija ostalih velikih bulevara, Bulevara Oslobođenja između ostalog“, naglasio je Mirović.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: UGZINS