Početna Gradske teme Obnavljaju se fasade u Dunavskoj i na Trgu Marije Trandafil

Obnavljaju se fasade u Dunavskoj i na Trgu Marije Trandafil

0

Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada raspisao je tender za radove na obnovi fasada i krova još tri zgrade u centru Novog Sada.

Ovom javnom nabavkom obuhvaćeni su radovi na rekonstrukciji spoljašnosti na zgradama u Dunavskoj 8 i 10, kao i na Trgu Marije Trandafil 12.

Prema dokumentaciji iz tendera, predviđeni rok za izvođenje radova ja 120 dana. Ponude na ovom tenderu se dostavljaju do 29. oktobra. Procenjena vrednost radova nije poznata.

Podsetimo da je ovo nastavak višegodišnjeg projekta obnove fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave i centru Novog Sada i do sada je dato gotovo pola milijarde dinara za obnovu 100 kuća i zgrada.

U ovoj godini iz gradskog, republičkog i pokrajinskog budžeta je dato 300 miliona dinara i radovi na obnovi pojedinih objekata su već uveliko u toku ili su završeni. U toku su radovi na zgradama u ulici Mihajla Pupina, naspram Banovine.

Takođe, do kraja godine treba da uslede i radovi na obnovi Velike Kasarne u Prote Mihaldžića u Petrovaradinu, kao i vredne i najstarije kuće u Novom Sadu “Špilerove kuće” u ulici Vladimira Gortana. Tenderi za obnovu ova dva objekta su u toku i ponude se dostavlaju do 19. oktobra. Samo radovi na ova dva objekta se smatraju vrednim oko 100 miliona dinara.

Ovih dana se očekuje i početak obnove zgrada u Jovana Đorđevića 3 i 9, nakon što je završen tender, a posao za ove lokacije su dobile grupe ponuđača “Jugogradnja”, “Ornament-investinženjering”, “Ninković company”, “Dekorat”, “Gramar” iz Beograda i “Prima idea” i “Vukins” iz Novog Sada. Rekonstrukcija zgrade u Jovana Đorđevića 3 će koštati skoro 4,4 miliona dinara sa PDV-om, a Jovana Đorđevića 9 – 9,4 miliona dinara sa PDV-om.

Izvor: 021.rs
Foto: NSHronika.rs