Početna Gradske teme Obnova saobraćajne infrastrukture na Fruškoj gori

Obnova saobraćajne infrastrukture na Fruškoj gori

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je juče radove na deonici Grebenskog puta na Fruškoj gori, od raskrsnice koja vodi ka Čortanovcima sa državnim putem IIA-100 do hotela “Norcev”, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila više od 304 miliona dinara.

– Ova deonica Grebenskog puta bila je u veoma lošem stanju. Nakon sanacije biće omogućena bolja povezanost Inđije, Iriga i Sremskih Karlovaca i povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju – ocenio je predsednik Mirović.

– U maju očekujemo završetak radova na ovoj deonici. Radićemo zajedno sa opštinama korak po korak, kako bismo Grebenski put, u dužini od 54 kilometara u potpunosti rekonstruisali, na korist svih meštana, turista i izletnika – dodao je on.

– Obnova Grebenskog puta ima ogroman značaj za razvoj turizma na Fruškoj gori. Sanacijom i rekonstrukcijom ovog puta biće rešen najveći deo fruškogorske saobraćajne infrastrukture – kazao je predsednik Mirović.

Događaju su prisustvovali i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović, predstavnici Opštine Sremski Karlovci i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Izvor: NSU
Foto: Pokrajinska vlada