Početna Gradske teme Obnova Sentandrejskog mosta počinje do kraja marta

Obnova Sentandrejskog mosta počinje do kraja marta

0

Potpuna obnova Sentandrejskog mosta počeće do kraja meseca, saznaje 021.rs.

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs su potvrdili da je očekivani početak radova druga polovina marta, odnosno nakon što počne nova građevinska sezona.

Podsetimo da će radove izvesti beogradsko preduzeće “Srbijaautoput” za skoro 68,5 miliona dinara sa PDV-om, i da radove zajednički plaćaju Grad Novi Sad i “Putevi Srbije”.

Predviđeno je da radovi traju 180 kalendarskih dana, odnosno šest meseci i tokom tog perioda saobraćaj će biti propuštan naizmenično jer je u pitanju frekventna saobraćajnica i jedan od ulazno-izlaznih pravaca u grad.

Radovi podrazumevaju rehabilitaciju mosta dužine 195 metara, odnosno saobraćajnice na mostu, zajedno sa obostranim pešačkim stazama. Projektom je predviđeno ojačanje konstrukcije mosta, zamena asfalta na kolovozu, izrada nove hidroizolacije, zamena slivnika i ograde na mostu.

Postojeće pešačke staze, koje su dosta oštećene, biće uklonjene i izgrađene nove. Sanacija mosta takođe podrazumeva i radove na prilaznim kolovoznim konstrukcijama.

Izvor: 021.rs
Foto: Google Maps