Početna Gradske teme Obnovljene ulice u Podgrađu Petrovaradina

Obnovljene ulice u Podgrađu Petrovaradina

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar privrede Goran Knežević obišli su u Petrovaradinu ulice Prote Mihaldžića, Vatroslava Lisinskog i Vladimira Nazora čiju su rekonstrukciju zajednički finansirali Ministarstva privrede i Grad Novi Sad.

Prema ugovoru, a nakon zaključenja Aneksa I i povećanja vrednosti, država učestvuje sa 33,46 odsto, a Grad sa 66,54 odsto.

Novac za rekonstrukciju ulica obezbeđen je preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije, u ukupnoj vrednosti od 124,8 miliona dinara, a tokom radova pronađeni su i vredni arheološki ostaci, odnosno delovi stare tvrđave. Ideja je da taj deo koji je ostavljen pod zemljom, bude transparentniji za građane i turiste kako bi mogli da se upoznaju sa tim kako je nekada Tvrđava izgledala.

Pored toga, završeno je i postavljanje javnog osvetljenja koje je sa 15 miliona dinara finansirao Grad.

Težnja je da se Podgrađe polako pretvara u pešačku zonu i u svojevrsnu turističku oazu.

Ministar privrede Goran Knežević podsetio je da je Novi Sad grad budućnosti, mladih, kulture, a od skoro i grad investicija. Knežević je podsetio da je samo u prethodnih nekoliko godina zaposleno više hiljada ljudi u fabrikama i industriji, a to znači bogatiji budžet Grada Novog Sada.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad