Početna Gradske teme Obrazovanje i kultura na samo klik od vas: Počinje prvi online Sajam...

Obrazovanje i kultura na samo klik od vas: Počinje prvi online Sajam obrazovanja

0

Pripreme za polaganje mature i prijemne ispite se zahuktavaju, iako mnogi đaci još nisu doneli odluku kako i gde će nastaviti školovanje.

Novosadski sajam svakog proleća organizuje Sajam obrazovanja “Putokazi” koji okuplja privatne i državne fakultete, kao i brojne srednje škole u Vojvodini, s ciljem da maturantima pomogne u odabiru profesionalnog usmerenja. Ni ove godine, uprkos pandemiji, nećemo ostati uskraćeni za ovu važnu priredbu. Od 24. do 26. marta Sajam obrazovanja “Putokazi”, biće održan u bezbednom okruženju, online, na platformi www.expoonline.rs. U istom terminu biće priređeni i “Dani Laze Kostića” i Virtuelna izložba “Šidski pejzaži Save Šumanovića”.

Pored vojvođanskih srednjih škola i fakulteta, na “Putokazima” će nastupiti i naučni instituti iz Srbije i Republike Srpske. Đacima završnih razreda ponudiće informacije o obrazovnim profilima i upisu.

Poklon igra
Dodatni poziv za učenike da posete Sajam obrazovanja je Poklon igra koju organizuje Novosadski sajam. Registracija za posetu tri priredbe u jedinstvenom terminu posvećenom obrazovanju i kulturi nije potrebna. Biće obavezna na Sajmu obrazovanja – samo za one koji žele da učestvuju u Poklon igri i postanu potencijalni dobitnici laptopa, tablet računara ili mobilnog telefona.

Nisu zaboravljeni ni učitelji, nastavnici, profesori, pedagozi, psiholozi i drugi prosvetni radnici za koje će biti organizovane dve online konferencije: “Dualno obrazovanje” i “Izazovi online nastave”.

Na Sajmu obrazovanja “Putokazi” biće uručena priznanja Novosadskog sajma za kvalitet vaspitno-obrazovnih ustanova. Stručne komisije će rezultate objaviti tokom priredbe, kada će priznanja i stići u ruke dobitnika.

“Dani Laze Kostića”

Uz “Putokaze” u online izdanju biće održana i najznačajnija manifestacija Sajma knjiga, “Dani Laze Kostića”. U tridesetak programa i promocija koji popularišu književnost, u digitalnom okruženju, na platformi ExpoOnline.rs, uživo, ali i u odloženom gledanju, srešće se izdavači, pisci, kritičari i publika.

Biće uručene i nagrade “Laza Kostić”, “Izdavački poduhvat” i Najbolja knjiga u oblasti književnosti za decu.

Prava poslastica za ljubitelje umetnosti koja će takođe od 24. do 26. marta, biti održana na platformi www.expoonline.rs je Virtuelna izložba “Šidski pejzaži Save Šumanovića”. Ciklus slika “Šidski pejzaži” nastao je u periodu zrelog stvaralaštva autora i mnogi kritičari ga smatraju vrhuncem njegovog slikarstva. Kroz tu izložbu upoređivaće se njegova dela sa stvarnim šidskim okruženjem, a biće uručena i Nagrada “Sava Šumanović”, koja se za domete u likovnoj umetnosti dodeljuje na Novosadskom sajmu od 1999. godine.

Do susreta i druženja uživo, u sve tri manifestacije možete uživati u bezbednom okruženju i iz udobnosti domova, onda kada vam to najviše odgovara. Iskoristite i ovu priliku u kojoj su obrazovanje i kultura na samo klik od vas.

Pristup platformi www.expoonline.rs se ne naplaćuje.

Zapratite Facebook stranicu i Instagram profil Novosadskog sajma. Do početka priredbi jedan kreativan odgovor na lako pitanje može da vam donese poklon – neki od popularnih naslova savremene književnosti.

Autor: NSHronika
Foto: Promo/NOvosadski sajam