Početna Gradske teme Obustavljena potraga za firmom koja će graditi novi vatrogasni dom

Obustavljena potraga za firmom koja će graditi novi vatrogasni dom

0

Izgradnja novog vatrogasnog doma u Novom Sadu nailazi na zastoj već na prvom koraku, a to je izrada tehničke dokumentacije za ovaj planirani kompleks na Telepu.

Na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za izradu tehničke dokumentacije planiranog regionalnog centra za vanredne situacije na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice, javile su se tri zainteresovane firme.

Dve su, među ostalim propustima, ponudile mnogo veću cenu u odnosu na procenjenu vrednost nabavke od 10 miliona dinara, a treći ponuđač je pokušao da uvede podizvođača, koji se pod drugim imenom već predstavio u ponudi druge zainteresovane firme, što je suprotno zakonu.

Ovaj tender stoga je obustavljen, ali trenutno ne postoje indicije da će uprava odustati od ovog dugoočekivanog posla.

Regionalni centar za vanredne situacije predstavljaće kompleks vatrogasnog doma Uprave za vanredne situacije, u čijem sastavu postoji mogućnost da se planira i nova ispostava hitne pomoći ili policijska stanica.

Na ukupno dva sprata nalaziće se operativni centar, službene prostorije i kancelarije, radionice, poligoni i teretana, garaža, dnevna soba i spavaona za vatrogasce, čajna kuhinja, restoran, komandno-operativni centar, sanitarni čvorovi, amfitetar itd.

Lokacija na kojoj se planira novi vatrogasni dom trenutno je neuređena zelena površina.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay