Početna Gradske teme Od 26. jula ponovo počinje sa radom Dnevni boravak za starija lica

Od 26. jula ponovo počinje sa radom Dnevni boravak za starija lica

0

Od 26. jula ponovo počinje sa radom Dnevni boravak za odrasla i starija lica pri Gerontološkom centru “Novi Sad”. Kome će biti namenjena ta usluga i u kojim prostorijama će biti realizovana, govori pomoćnica direktora za socijalni rad Isidora Petković.

Od marta 2020. godine ovaj vid usluge nije pružan zbog epidemiološke situacije pa sve do danas.

Ona će biti namenjena kao i ranije svim odraslima u starijoj životnoj dobi koji imaju potrebe za poludnevnom uslugom socijalne zaštite.

To su lica koja su uglavnom nesamostalna u svakodnevnom funkcionisanju u smislu da im treba socijalna podrška i mala pomoć oko uzimanja terapije ili im je prosto potrebno da na neki način struktuiraju svoje slobodno vreme uz asistenciju našeg osoblja – rekla je Petković.

Usluga dnevnog boraka traje kontinuirano od 2008. godine i maksimalan broj ljudi koje mogu da prime u tom prostoru je 20.

Ovo je jedna od najprivlačnijih usluga koje nudi naša ustanova jer omogućava da korisnik što duže provede vreme u svojoj primarnoj porodici i sredini i da se trajan smeštaj u Dom odloži na jedan period – dodala je ona.

Usluga GC Novi Sad se pruža u sklopu Doma na Novom Naselju. Razlika u odnosu na raniji period će biti.

Jedan od uslova je da korisnici budu uredno vakcinisani i revakcinisani i da od te poslednje doze prođe 14. dana.

Ono što ostaje isto je da će i dalje njihovim vozilima odlaziti po korisnike, pružati usluge ishrane, usluge medicinske nege, usluge fizioterapeuta, usluga fluktuiranja slobodnog vremena animacije i naravno, nakon ručka i odmora ih vraćati kućama njihovim vozilima.

Izvor: rtv.rs
Foto: Gerontološki centar Novi Sad