Početna Gradske teme Od 5. do 18. februara nastavljaju se testiranja brze pruge Beograd-Novi Sad

Od 5. do 18. februara nastavljaju se testiranja brze pruge Beograd-Novi Sad

0

Od subote, 5. februara nastavljaju se dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd-Novi Sad, koja će trajati do 18. februara, saopšteno je iz Infrastruktura železnice Srbije.

U saopštenju se navodi da će na delu dvokolosečne pruge Beograd Centar-Stara Pazova, od danas do 18. februara svakodnevno u periodu od 6.30 do 17.30 sati biti obustavljen železnički saobraćaj na levom šidskom koloseku, između železničkih stanica na relaciji Beograd Centar-Stara Pazova-Golubinci, odnosno duž čitave pruge za velike brzine Beograd-Novi Sad.

Dinamička testiranja brze pruge i u narednih četrnaest dana obavljaće merna kola specijalizovane kompanije Nemačkih železnica ‘Deutsche Bahn Systemtechnik’, koja je angažovana za realizaciju ovog posla – navodi se u saopštenju i dodaje da će merna kola svakodnevno više puta prolaziti trasom brze pruge najvećim brzinama.

“Infrastruktura železnice Srbije” upozorava građane da je pešacima i drumskim vozilima zabranjeno prelaženje preko pruge za velike brzine Beograd-Novi Sad na nedozvoljenim mestima, na “divljim” prelazima i na nepropisan način.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay