Početna Gradske teme Od 7. decembra ponovo klizanje u Dunavskom parku

Od 7. decembra ponovo klizanje u Dunavskom parku

0

Pripremni radovi za održavanje treće po redu manifestacije “Ledena šuma” počeli su u Dunavskom parku. Kako su saopštili organizatori, “Šuma” će otvoriti svoje kapije 7. decembra i klizanje će biti moguće svakodnevno do 20. januara naredne godine. Manifestaciju organizuje Udruženje građana “Ledena šuma”.

Uz raznovrstan kulturno-umetnički program, jedinstveni ambijent parka upotpuniće praznična dekoracija i Snežni grad kao prigodan izložbeno-prodajni prostor koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika, ali i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Prva faza radova obuhvata izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljena cela infrastruktura, a sve u skladu s dozvolama, kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode. Zbog toga je moguće privremeno zatvaranje delova pešačke staze u parku, navode u “Ledenoj šumi”.

Natkriveno centralno klizalište i njegova kružna staza će se i ove godine prostirati na površini od 1.300 kvadratnih metara, a u neposrednoj blizini nalaziće se i kafe-restoran namenjen posetiocima.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pexels