Početna Gradske teme Od danas 120 autobusa na ulicama Novog Sada

Od danas 120 autobusa na ulicama Novog Sada

Novi Sad je prvi grad u Srbiji u kojem su počele da saobraćaju linije gradskog, prigradskom i međumesnog saobraćaja, a sa novosadske autobuske stanice jutros je krenulo oko 120 autobusa.

Direktor JGSP Novi Sad Milovan Amidžić rekao je za TV Prva da se jutros krenulo po subotnjem redu vožnje, što uključuje termin od 5 do 9 časova, kao i da će poslepodnevni režim obuhvatiti period od 13 do 17 i večernji od 21 do 23 sata.

Amidžić napominje da nije primetna gužva i da putnici mogu da ulaze u autobuse samo sa maskama i rukavicama, te da vozači i kontrolori proveravaju da li se putnici pridržavaju utvrđenih mera.

Podseća da će u prvim danima moći da saobraćaju samo sugrađani koji imaju mesečne pretplatne radničke markice i da prodaja karata u vozilima neće biti još uvek dozvoljena.

Prevoz će funkcionisati bez klimatizacije, odnosno biće otvoreni samo lufteri i bočna stakla, dok će se na okretnicima vozila provetravati, a svakodnevno se vrši i pojačana dezinfekcija vozila.

“Mi prevozimo građane sa opština Temerin, Sremski Karlovci, Bečej i mi smo jutros krenuli sa tim linijama i na tim polascima nema većih gužvi”, poručuje.

Amidžić kaže da će se u preduzeću truditi da i u redovnim okolnostima i dalje postoje redari koji će voditi računa o fizičkoj distanci u vozilima.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay