Početna Gradske teme Od danas se ne naplaćuje ulaz na Štrand

Od danas se ne naplaćuje ulaz na Štrand

0

Mnogima koji su ovo leto proveli u Novom Sadu, Štrand, ili kako ga nazivaju biser na Dunavu, najlepša novosadska plaža, ponudila je tokom letnje sezone pravo utočište od vreline. Ovih dana, postao je prava atrakcija jer su na Dunavu, upravo u blizini Štranda, formirani sprudovi.

Poslednji dan kupališne sezone nije bio obeležen u tom duhu zbog nepogodnih vremenskih uslova. Kako kažu iz Gradskog zelenila, kapije najlepše plaže na Dunavu ostaju otvorene za posetioce.

Ono na šta su ponosni, jeste da su Novosađani i ove godine pokazali svoju humanost u akciji Humani ponedeljak, te je prikupljen novac za 14 obolelih sugrađana.

Od sredine 19. veka pa sve do danas, Štrand je bio i ostao omiljeno kupalište Novosađana, ali i onih koji naš grad posete. Osim kupanja, akcenat je na druženju. Mnogi su na njemu odrastali te u svoju, ali i istoriju grada, utkali najlepše trenutke.

Ljubitelji reke, ali i svi koji dane i večeri provode na Dunavu u Novom Sadu, mogli su primetiti prethodnih dana nizak vodostaj Dunava. On ima i svojih prednosti, jer kako se reka povuče, formiraju se sprudovi. Reč je o prirodnoj pojavi koja je uslovljena visinom vodostaja i rečnom strujom.

Od danas se ulaz na novosadsku plažu ne naplaćuje, te je najavljeno Miholjsko leto pravo vreme da se prepustite uživanju u čarima, kako mnogi kažu, najuređenije plaže ove evropske reke.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay