Početna Gradske teme Od juna do oktobra besplatne turističke ture kroz grad

Od juna do oktobra besplatne turističke ture kroz grad

Turistička organizacija Novog Sada od juna do oktobra organizuje besplatne turističke ture kroz grad, kako za turiste, tako i za građane koji žele da saznaju više o Novom Sadu.

U ponudi su četiri turističke ture, od koji su dve tematske, i to Novi Sad za poneti, Novi Sad iz jevrejskog ugla, Novi Sad iz ženskog ugla i Petrovaradinska tvrđava. Sve ove ture traju oko 70 minuta. Tokom juna ture će se dešavati od 11 do 12.10 i od 14 do 15.10 sati. Tokom jula i avgusta, druga tura će počinjati u 18 sati.

U periodu jul-avgust ture će se dešavati u vremenu od 11-12,10h i 18-19,10h.

U periodu septembar-oktobar ture će se dešavati u vremenu od 11-12,10h i od 14-15,10h.

Turu Novi Sad za poneti čine Zmaj Jovina, Dunavska ulica, Riblja pijaca, Zlatne grede, Grčkoškolska, Katolička porta. Turisti će tu saznati o katoličkoj crkvi Ime Marijino u centru, o najstarijoj kući, Sabornoj crkvi, Vladičanskom dvoru, školama, Buni, znamenitim stanovnicima grada…

Novi Sad iz jevrejskog ugla nudi saznanja o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada, ali najviše o kompleksu Sinagoge kao temelju duhovnog, društvenog i kulturnog života jevrejske zajednice u ovom gradu.

Novi Sad iz ženskog ugla donosi priču o alternativnoj, ali ne manje vrednoj istoriji grada kroz saznanja o znamenitim ženama, šetnjući pokraj kuća u kojima su živele.

Ko se odluči za turu Petrovaradinska tvrđava saznaće o gradnji Tvrđave i njenim graditeljima, o utvrđenjima koja su prethodila današnjoj Tvrđavi, rimokatoličkoj crkvi sv. Jurja, Mamulinoj kasarni, Tornju sa satom, Likovnom krugu, velikoj Petrovaradinskoj bici…

Zainteresovani mogu da se prijave putem zvaničnog sajta Turističke organizacije Novog Sada.

Izvor: Novisad.com
Foto: Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here