Početna Gradske teme Od juna u Novom Sadu najveći bioskop u Srbiji

Od juna u Novom Sadu najveći bioskop u Srbiji

0

demonstration-767983_640

Nakon Pančeva, a uskoro i Zrenjanina, Novosađani će na proleće moći da osete i miris spaljenih guma dok gledaju filmove u novom Cinestar bioskopu.

Krajem maja trebalo bi da budu gotovi radovi na izgradnji najvećeg i najmodernijeg bioskopa u Srbiji, koji se nalazi u sklopu tržnog centra Big i prostire na oko 5.500 kvadrata.

Kako za “021” kaže direktor Cinestar lanca za Srbiju Zoran Savić, predviđeno je da bioskop ima 10 sala sa oko 1.400 sedišta različitih mogućnosti i namena, te će posetioci moći i da dožive ono što se dešava na filmu u stvarnom životu.

Osim čistije slike, zahvaljujući najmodernijem “Barco” projektoru koji je uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao nasvetliji bioskopski projektor na svetu, Novosađani će doživeti i neverovatno čist zvuk, kao i gigantska filmska platna premazana srebrom, specijalno dizajnirana kako bi se povećala količina svetla koje se reflektuje u publiku.

Ukratko, CineStar eXtreme format znači veće platno, jači zvuk i jači doživljaj. Tu će biti još jedna atrakcija – 4DX dvorana, koja osim pokretnih sedišta koja se pomeraju u skladu sa događanjima na ekranu, daje i dodatne efekte poput svetlosnih efekata, orošavanja vodom, vetra pa čak i mirisa – na primer, miris spaljenih guma u filmu “Fast & Furious” – objašnjava Savić.

Kako dodaje, u ponudi će biti i pogodnosti za gledaoce koji mogu da odštampaju svoju ulaznicu sa kodom kod kuće i da uđu u dvoranu bez čekanja na blagajni. Istu uslugu mogu da dobiju i preko aplikacije za smartfon, na kojoj se dobijeni kod skenira i odmah dobija pristup u bioskopske sale. Cene ulaznica još nisu definisane, ali Savić napominje da će se voditi računa o platežnoj moći građana.

Svojim posebnim programima, kao što su porodični paketi, zatim CineStar utorak – dan sa povoljnijim cenama karata, posebnim karticama za penzionere i studente, nastojimo da omogućimo da zaista svi mogu da uživaju u filmskim čarolijama – kaže on za portal “021”.

Inače, posetioci će u ovom bioskopu moći da gledaju uživo prenose opera, koncerata, baleta i sportskih događaja preko ekrana koji se prostire od zida do zida. Biće moguće kupiti posebno VIP ili “ljubavno” sedište, ali i bukirati prostor za razne proslave. Cinestar će nuditi i “skrivene” i ponoćne pretpremijere filmova, školske projekcije, dnevni matine za porodicu i porodični vikend.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs