Početna Gradske teme Od ponedeljka dinamička testiranja brze pruge Novi Sad – Beograd

Od ponedeljka dinamička testiranja brze pruge Novi Sad – Beograd

0

Dinamička testiranja pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat Novi Sad – Beograd, počeće u ponedeljak, 17. januara, najavilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Planirana dinamička ispitivanja novoizgrađene brze pruge obavljaće Infrastruktura u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica Deutsche Bahn Systemtechnik.

Testiranje brze pruge će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara.

Testiranja će se obavljati svakodnevno u vremenskom periodu od 7 do 17 časova.

Zbog toga će svakodnevno od 17. januara do 4. februara, u periodu od 6:30 do 17:30 časova biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Novi Sad – Beograd, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik.

Za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge u funkciji će biti dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica (Ulica carice Jelene i Šangajska ulica) i u Kamendinu (Ulica Jurija Rakitina).

Oni će povremeno biti zatvarani u vreme prolaska mernih kola kojima će se obavljati dinamičko testiranje brze pruge. Na ova dva putna prelaza biće angažovana saobraćajna policija, koja će biti zadužena za nesmetano funkcionisanje drumskog saobraćaja preko pruge.

Infrastruktura železnice Srbije je upozorila sve učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima Batajnica i Kamendin da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay