Početna Gradske teme Od subote prijem zahteva za izradu NSMART kartica

Od subote prijem zahteva za izradu NSMART kartica

0

Od subote 6. marta počinje prijem zahteva za izradu NSMART mesečnih građanskih, đačkih i studentskih, kao i penzionerskih kartica za javni prevoz.

Zahtev za izradu svoje kartice možete preuzeti na sajtu preduzeća www.gspns.rs , kao i na prodajnim mestima preduzeća. Zahtev možete podneti na kioscima na platou ispred Železničke stanice, kod Futoške pijace, preko puta Limanske pijace, na Novom naselju i u Šafarikovoj ulici. Izrada ovih kartica košta 375 dinara.

Za izradu elektronskih kartica biće vam potrebni sledeći papiri:

  • Ako ste učenici i studenti-zahtev za izradu kartice overen u školu, odnosno fakultetu; putna isprava, indeks ili lična karta na uvid; fotografija veličine 3 x 2,5 santimetra.
  • Građani – čitko popunjen zahtev za izdavanje kartice, fotografija veličine 3 x 2,5 santimetra.
  • Penzioneri mlađi od 65 godina- čitko popunjen zahtev za izdavanje kartice, fotografija veličine 3 x 2,5 santimetra, na uvid rešenje o penziji ili ček od penzije.

Od 25. marta svi korisnici mesečnih građanskih karata, đačkih/studentskih karata i penzionerskih karata (za penzionere mlađe od 65 godina) moći će na prodajnim mestima preduzeća da kupuju mesečne dopune isključivo NSMART karticama. Važenje starih mesečnih kartica za pomenute kategorije putnika prestaje 31. marta.

Korisnici radničkih pretplatnih karata i dalje kupuju markice po starom sistemu. O početku izrade radničkih NSMART kartica javnost će biti obaveštena na vreme.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: JGSP Novi Sad