Početna Gradske teme Od sutra podnošenje zahteva za besplatan boravak u vrtićima

Od sutra podnošenje zahteva za besplatan boravak u vrtićima

0

Zahtevi za ostvarivanje prava na besplatan boravak dece u vrtićima PU “Radosno detinjstvo” moći će da se podnesu od 1. avgusta.

Zahtevi se mogu podneti do 31. avgusta, radnim danom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova, Službi socijalne zaštite “Radosnog detinjstva” u Ulici Pavla Simića 9.

Pravo na besplatan boravak deteta može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj: deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, treće i svako naredno dete istog roditelja, deteta bez roditeljskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da Rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. avgusta.

Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite telefonom na broj 420-439. Obrasci Zahteva se takođe mogu preuzeti i na sajtu Grada www.novisad.rs

Roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u ŠOSO “Milan Petrović” sa domom učenika Novi Sad. Zahtevi se do 31. avgusta podnose u školi, u kojoj se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay