Početna Gradske teme Od danas pojačana kontrola karata u gradskim autobusima

Od danas pojačana kontrola karata u gradskim autobusima

autobus_gsp_sajt

GSP je saopštio da od utorka 1. septembra startuje jesenji red vožnje uz veći broj autobusa i određene vremenske korekcije polazaka. U odnosu na letnje mesece na ulicama će radnim danima biti 35 autobusa više, dok će u odnosu na prolećni red vožnje prevoz biti pojačan sa pet vozila, tako da će radnim danom na saobraćajnicama biti 206 autobusa. Veći broj autobusa povećaće učestalost polazaka na linijama 1, 3, 7A, 7B i 9, s obzirom da su kontrolna brojanja putnika pokazala veća opterećenja na tim linijama u određenom dobu dana.

Kako bi izašao u susret učenicima iz naselja Bangladeš i omogućio im da lakše stignu do Osnovne škole “Dositej Obradović”, gradski prevoznik je nekoliko polazaka sa Sajlova, usklađenih sa početkom nastave, produžio do naselja Bangladeš, odnosno do lokacije do koje postoji izgrađena saobraćajnica koja ispunjava saobraćajno-tehničke uslove za odvijanje saobraćaja za vozila većih gabarita.
Od 1. septembra na snazi su i polasci koji su u redu vožnje obeleženi kao “đački”. Ovi polasci privremeno su bili ukinuti zbog đačkog raspusta.

GSP je najavio i da će u naredenom periodu biti pojačana kontrola karata. Osim redovne kontrole u vozilima, na najprometnijim stajalištima biće organizovana i vanredna kontrola.

Autor i foto: 021.rs