Početna Gradske teme Odlaže se nastavak izgradnje kanalizacije u Velikom ritu

Odlaže se nastavak izgradnje kanalizacije u Velikom ritu

Izgradnja kanalizacione mreže u delu Velikog rita neće biti uskoro nastavljena jer nije uspeo tender za drugu fazu radova.

Kako novosadski mediji prenose, radovi u slivu Ulice Baje Pivljanina su odloženi jer na javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nije bilo ispravnih ponuda. Naime, obe firme koje su se javile su dale više ponude od procenjenih 82 miliona dinara sa PDV-om. “Graditelj NS” je tražio 83,3 miliona, a “Bulevar company” 88,9 miliona dinara.

Očekuje se da UGZI ponovo raspiše tender, jer je gradnja kanalizacije u ovom delu Velikog rita jedan od kapitalnih projekata i u drugoj fazi je predviđena gradnja skoro pet kilometara kanalizacione mreže. Radi se o delovima ulica Baje Pivljanina, Vase Ostojića, Kralja Vukašina, Moljkovačke, Janka Helkozovića, Kralja Vukašina, Dečanske, Kolubarske, Arkadija Varađanina, Alekse Nenadovića i više ulica u Velikom ritu koje nemaju ime.

Podsetimo da je prošle godine počela izgradnja kanalizacione mreže u dužini od oko dva i po kilometra i to u delovima ulica Arkadija Varađanina, Alekse Nenadovića, Despota Uglješe, Stefana Dečanskog, Majke Jugovića i nekoliko ulica bez imena. Ovaj posao vredan skoro 100 miliona dinara sa PDV-om na tenderu proletos dobile su firme “Graditelj NS”, “KLM inženjering”, “TM”, “Energy pro” i “Imperial buildings”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay