Početna Gradske teme Odložen generalni štrajk u GSP-u

Odložen generalni štrajk u GSP-u

Štrajkački odbor Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” doneo je odluku o odlaganju generalnog štrajka, jer je kompletno rukovodstvo podnelo ostavke.

– Zbog novonastale situacije u kojoj je kompletno rukovodstvo podnelo ostavku, štrajkački odbor je doneo odluku o odlaganju štrajka najavljenog za 16. april. Stav Štrajkačkog odbora je da od postavljenih zahteva nećemo odustajati, samo možemo da pričamo o drugim rokovima za ispunjenje istih – stoji u obaveštenju koje je potpisao predsednik Štrajkačkog odbora Obrad Tepić.

Podsetimo, sindikat “Nezavisnost” JGSP “Novi sad” zakazao je generalni štrajk za 16. april. U međuvremenu, direktor Milan Stanivuković i njegovo najbliže rukovodstvo su podneli ostavke, a juče su izabrani novi rukovodioci gradskog prevoznika.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da veruje da je novoizabrani direktor GSP-a Milovan Amidžić sposoban da odgovori na izazove koji stoje pred njim. On je poručio da je zajednička odluka bivšeg rukovodstva i gradske vlasti bila da je najbolje da dođe do smene u ovom preduzeću. Kako je naveo, logičnije je da se, u situaciji kada su narušeni međuljudski odnosi, promeni rukovodstvo, jer ne možete da menjate zaposlene.

Stižu novi autobusi

U otvorenom postupku javne nabavke za pet solo niskopodnih autobusa na dizel pogon, juče je ugovor dodeljen zemunskoj fabrici “Ikarbus” i austrijskoj kompaniji “Abeks”, koji su podneli zajedničku ponudu. Kako je saopšteno iz GSP-a, vrednost nabavke je 84.639.500 dinara (bez PDV).

– Novom nabavkom vozni park JGSP “Novi Sad” biće bogatiji za 12 autobusa, s obzirom na to da je krajem marta isporučeno sedam “Ikarbusovih” solo vozila koja se već nalaze u saobraćaju – navedeno je u saopštenju.

U poslednje tri godine kupljena su 42 autobusa koja su na dizel pogon i klimatizovana, imaju tapacirana sedišta, elektronske displejeve i ugrađene platforme za olakšan ulazak osobama sa invaliditetom.

Izvor: Novisad.com
Foto: GSPNS