Početna Gradske teme Odložena izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu

Odložena izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu

hitna_pomoc_zgrada_600

U Zavodu za izgradnju grada danas su otvorene ponude sa tendera za izbor izvođača radova na gradnji zgrade Hitne pomoći na Telepu, ali odluka o izboru će biti odložena dok republička Komisija za zaštitu ponuđača ne odluči o prigovoru.

Kako su za 021.rs naveli u ZIG-u, prigovor na postupak javne nabavke je podnet pre otvaranja ponuda i njime nije odloženo otvaranje ponuda, ali je postupak odlučivanja zaustavljen dok se republička komisija ne oglasi. Ovo znači da će gradnja zgrade Hitne pomoći biti odložena, ne samo zato što postoji mogućnost da ceo tender bude oboren u slučaju da Komisija prihvati prigovor, nego i što se može odužiti čekanje na odluku.

Naime, zbog velikog broja prigovara koje beogradska komisija razmatra zna da prođe i po nekoeliko nedelja, čak i meseci dok se ne donese odluka, a pri tome sledi i sezona novogodišnjih praznika čime se povećava broj neradnih dana i ceo postupak odlučivanja može da se oduži.

U ZIG-u ipak očekuju da će sve biti pozitivno rešeno brzo i da neće biti razloga da se tender ponavlja, kao i da da će što pre krenuti zidanje novog objekta Hitne pomoći.
Podsetimo, sedište Hitne pomoći bi trebalo da bude na uglu Somborske, Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca. Procenjana vrednost objekta je oko 500 miliona dinara, a Grad je u budžetu već obezbedio veći deo sredstava.

Autor i foto: 021.rs