Početna Gradske teme Odloženo prinudno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku

Odloženo prinudno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku

0

Prinudno iseljenje porodice Tatari iz njenog doma u Veterniku koje je bilo zakazano za danas prepodne, odloženo je.

Ispred kuće u Ulici Novosadski put 77 pojavio se izvršitelj Milan Uzelac sa pomoćnikom, ali je konstatovao da trenutno nije moguće iseljenje jer za to nema uslova.

Naime, pored dvadesetak članova porodice Tatari, od kojih su devetoro deca, a u porodici ima i osoba sa invaliditetom, na licu mesta se pojavilo i pedesetak građana u nameri da spreče izvršenje. Takođe, okupili su se i rođaci i komšije ove veterničke porodice.

Iseljenje porodice Tatari sa placa i iz kuće u kojoj žive od 1977. godine zakazano je jer su izgubili sudski spor koji su protiv njih vodili Slavica Arambašić, Đorđe Krivokuća i Vera Krivokuća kao naslednici Todora Krivokuće koji je 1993. godine to zemljište dobio od Vodoprivrednog preduzeća “Šajkaška” u postupku zamene za zemljište u Stepanovićevu. VP “Šajkaška” je vodila postupak protiv porodice Tatari i dobila je spor, a posle je sud presudio u korist novih vlasnika.

Tatarijevi tvrde da su presude donete na osnovu nezakonite preparcelizacije koju je uradio službenik “Šajkaške”, a posle i sudski veštak.

Tefik Tatari kaže da iza svega stoji korupcija i navodi da se u sudskom postupku, odnosno žalbi koju su podneli, a koja je još u toku, došlo do toga da je iz suda nestalo više od deset stranica spisa.

Tatari navodi da očekuje da će se izvršitelj vratiti i ponovo pokušati da ih iseli, ali ističe da će članovi porodice i dalje biti tu, da ne idu nigde, ali da realno nemaju neophodnu snagu da se odbrane, zbog čega smatra da će ih na kraju verovatno iseliti i sve porušiti. Zaključuje da će im onda jedino ostati da se isele iz Srbije.

Predstavnici Združene akcije “Krov nad glavom Novi Sad” navode da se ovde radi o sudskom predmetu koji je sporan, a da je primetno da je izvršitelj nakon što je sve stajalo od 2018. godine, jer i dalje traje žalbeni postupak, sada odlučio da krene u izvršenje.

U ovoj organizaciji smatraju da je u pitanju pritisak na izvršitelja da što pre iseli Tatarijeve jer se radi o parceli koja je pored samog Novosadskog puta, dijagonalno od Sportskog centra “Vujadin Boškov” i pogodna je za gradnju što privrednih, što stambenih objekata.

Izvor: 021
Foto: Pixabay