Početna Gradske teme Odlučeno ko će napraviti poseban sajt za komunikaciju vlasti s Novosađanima

Odlučeno ko će napraviti poseban sajt za komunikaciju vlasti s Novosađanima

0

Ninamedia Kliping” dobila je posao izrade platforme za učešće građana u komunikaciji s gradskim čelnicima i planiranju razvoja grada.

Posao je vredan 11,8 miliona dinara sa PDV, navodi se u odluci Službe za zajedničke poslove grada.

Iz dokumentacije se zaključuje da će platforma – sajt za interakciju s građanima, profunkcionisati sedmog dana od dana sklapanja posla.

Podsetimo, planiran je sajt na kojem će građani moći da ostavljaju komentare, glasaju u anketama, postavljaju pitanja čelnicima i dobijaju odgovore, a u cilju veće transparentnosti i učešća u donošenju odluka.

Ova namera Grada ispunjava se uprkos činjenici da čelnici godinama unazad ne ispunjavaju svoju zakonsku obavezu obezbeđivanja veće transparentnosti u planiranju najbitnijeg gradskog akta – budžeta. Tako nije zabeleženo da je Grad organizovao javnu raspravu za donošenje ili izmene budžeta.

Planirana platforma trebalo bi da omogući da se građani jednostavno registruju, ostavljaju komentare i šalju fotografije kojima ukazuju na problem, da dobiju odgovore na pitanja, da glasaju za postavljene sadržaje, da imaju uvid u ideje čelnika, da dobijaju informacije koje se tiču rada mesnih zajednica, da učestvuju u onlajn radionicama i konferencijama…

Nasuprot tome, Grad planira da koristi povratne informacije u kreiranju javnih politika.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia