Početna Gradske teme Održan novogodišnji program u Kulturnom centru Kisač

Održan novogodišnji program u Kulturnom centru Kisač

20151228_183004

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je juče novogodišnjem programu pod nazivom “Novogodišnja estrada” u Kulturnom centru Kisač. Novogodišnji program se održava tradicionalno svake godine, prezentuje rad folklornih i pevačkih sekcija u tekućoj godini, a namenjen je svim građanima Kisača.

Kisač je u ovoj 2015. godini živeo bogatim kulturnim životom, zahvaljujući kvalitetnim programima u organizaciji Kulturnog centra Kisač, ali i brojnim udruženjima i pojedincima koji su vredno radili i podizali svest o značaju kulture ovog mesta. Gradska uprava za kulturu podržava sve ove programe i podržavaće i ubuduće sve ono što afirmiše i neguje kulturu slovačke nacionalne zajednice, jer su upravo kulturna raznolikost i multikuluturalnost one vrednosti koje, pored ostalih, preporučuju Novi Sad za titulu Evropske prestonice kulture 2021. – istakao je Vanja Vučenović.

U okviru programa nastupila su tri mlađa folklorna ansambla “Krôčik”, “Vienok”, “Slniečko”, kao i folklorni ansambl “Vreteno”, predstavili su se ženska i muška pevačka grupa, ali i nagrađeni solisti Nina Francistiova, Jan Rauza i Snežana Maglovská. Iz muzičke radionice nastupila je Dajana Vozárová, a gledaoce su zabavljali i članovi amaterskog pozorišta iz Kisača.

Autor: NsHronika.rs